Op woensdag 8 december hebben we voor de eerste keer als TT-groep samen een restaurant bezocht om duurzaam te dineren. Nadat de kerngroep in oktober besloten had te stoppen met het organiseren van nieuwe activiteiten, wilden we elkaar informeel blijven ontmoeten. Daarbij willen we stimuleren dat restaurants zo duurzaam mogelijk gaan koken.
Bij de inschrijving was het nog niet bekend waar we zouden gaan eten, toch gaven 15 mensen zich voor deze avond op. We kwamen terecht bij de “Smalle Haven”, een (typisch Eindhovense?) betonnen ruimte, gevuld met een wonderlijke combinatie van eten en drinken, atelier, design en gebruikte goederen.
Doordat we met een vrij grote groep waren, werd ons aangeraden een aantal schotels door de kok te laten samenstellen, iets minder dan het aantal eters. Persoonlijk vond ik dat er erg veel vlees en vis op tafel kwam, en mij is nog steeds niet duidelijk wat er duurzaam was aan deze maaltijd. Door de drukte had de eigenaar niet de tijd een en ander toe te lichten.
De gesprekken waren weer erg veelzijdig en inspirerend. Her en der werden weer afspraken gemaakt om elkaar te helpen bij het duurzamer maken van de directe leefomgeving. Ik had de indruk dat iedereen het een heel gezellige ontmoeting vond en er de volgende keer graag weer bij is.
Het volgende duurzame diner is weer op woensdag, waarschijnlijk op 19 januari (nieuwjaarsontmoeting).
Ellen