Verslag – Guerilla Gardening op StrijpS – 2 juli

Op zaterdag 2 juli organiseerde Albert, boswachter van StrijpS, een guerilla gardening actie om (eetbaar) groen te planten tussen de bomen die daar eerder zijn neergezet. Een paviljoen volgt over een paar weken.

Via tuincentrum Klerks uit Oisterwijk en tuincentrum Soontiëns in Eindhoven, had Albert plantjes gekregen. Denk daarbij aan tomatenplantjes, gourgettes, auberbines, pepers en paprika. Daarnaast was er ook volop zaad.

Transition Town had het bericht van de actie verspreid. Waardoor er voldoende handen waren om rond 15.00 uur af te kunnen ronden.

Nu maar hopen dat er voldoende regen valt om alles mooi te laten groeien.

Hierbij wil ik jullie graag uitnodigen voor een activiteit komende zaterdag tussen 11:00 en 16:00. Zoals een aantal van jullie wellicht al heeft opgemerkt is Eindhoven sinds kort een bos rijker. Zie: http://www.ed.nl/regio/eindhovenstad/strijps/8770029/WildS-brengt-leven-op-StrijpSe-vlakte.ece

Het bos bestaat echter alleen uit bomen en mist dus nog alle andere planten zoals: struiken, kruiden, bodembedekkers etc. Komende zaterdag gaan we de boswachter helpen met het planten van meer (vooral eetbare!) planten!

De eetbare planten zullen als ingrediënten dienen voor het paviljoen dat er deze zomer in het bos geplaatst wordt.

Dus heb je tijd en zin om zaterdag lekker mee te helpen met het creëren van een eetbaar bos, kom dan om 11:00 uur naar de Philitelaan tegenover de parkeergarage. Neem zelf je lunch, handschoenen en gereedschap mee.

Tot zaterdag!

Groet,
Arjan (Resilient Culture) en Albert (Boswachter)